Reken met procenten

Een ander belangrijk onderdeel van het rekenen op de basisschool is het rekenen met procenten. Net als het rekenen met breuken is het erg belangrijk om het rekenen met procenten goed onder de knie te krijgen. Uit ervaring blijkt dat het rekenen met procenten voor de meeste kinderen niet meteen een probleem is, ook hierbij is het natuurlijk weer een kwestie van voldoende en regelmatig oefenen, tenslotte is dat de enige manier om het rekenen goed onder de knie te krijgen.

Berekenen procenten

Als uw kind niet zo goed is in het rekenen met procenten, dan kunt u natuurlijk thuis samen met uw kind oefenen, bijvoorbeeld aan de hand van leerzame procentenspelletjes op het internet, aanvullende werkbladen met antwoorden en aanvullende leerboeken waarin de theorie en praktijk nog wat uitgebreid wordt behandeld.

De oefenopgaven in een normaal leerboek op de basisschool gaan niet erg diep in op elk onderwerp, het is daarom aan te raden om een apart boek aan te schaffen dat zich echt speciaal richt op procenten, op het moment dat uw kind hier moeite mee heeft.