Rekenen groep 3

De meeste basisscholen kiezen ervoor om al in groep 3 te beginnen met het aanleren van de basisregels van het rekenen, op deze manier leert u kind op jonge leeftijd al de basisregels voor het maken van sommen, daarnaast leert uw kind op deze leeftijd ook al bewust omgaan met geld. De ervaring leert dat jonge kinderen het erg leuk vinden om op jonge leeftijd al te rekenen, niet voor niets beginnen basisscholen daarom al in groep 2 met het aanbieden van zeer makkelijke rekensommetjes. Natuurlijk is het aan te raden om buiten school ook regelmatig met uw kind te oefenen door rekensommetjes te maken.

Rekenen in groep drie

U hoeft niet veel sommetjes met uw kind te maken, als u er maar voor zorgt dat u er samen regelmatig eens voor gaat zitten en wat oefeningen maakt. De meeste oefeningen die op het internet te vinden zijn voor groep 3 rekenen zijn in de vorm van spelletjes, de ervaring leert dat het voor kinderen uit groep 3 ook een stuk leuker is om te leren rekenen aan de hand van spelletjes. De sommetjes uit dergelijke spelletjes staan namelijk dichter bij het kind dan de sommetjes die u eventueel zou maken, hierdoor leert het kind niet alleen beter, het is voor het kind ook nog eens veel leuker om op zon manier te leren rekenen.

In groep 3 krijgen leerlingen al te maken met flink wat aspecten van het rekenen, in groep 3 komen onder andere de volgende onderdelen van het rekenen aan bod: getallen, bussommen, erbijsommen, erafsommen, vermenigvuldigen, klokkijken en geldzaken. Zoals u kunt zien leert uw kind in groep 3 dus al veel nieuwe aspecten van het rekenen, het is dan ook vaak noodzakelijk om regelmatig samen met uw kind te oefenen om ervoor te zorgen dat uw kind niet achteropraakt tijdens rekenles op school.

Het is belangrijk dat uw kind al op jonge leeftijd te maken krijgt met geld en het uitgeven en ontvangen van geld, niet alleen leert uw kind over prijzen, het uitgeven en het verdienen van geld, u zult dit wellicht ook in de praktijk brengen in de vorm van zakgeld dat uw kind vrij mag besteden. Een goede basis op het gebied van geldzaken kan ervoor zorgen dat uw kind op latere leeftijd een stuk zuiniger en verstandiger omgaat met geld, de basis hiervoor wordt namelijk al op jonge leeftijd gelegd.