Breuken oefenen

Natuurlijk bevat ook het rekenen op de basisscholen enkele onderdelen die over het algemeen erg moeilijk worden gevonden door de leerlingen, ongeacht is welke klas deze zitten. Het is algemeen bekend dat het berekenen van breuken een van de moeilijkere onderdelen van het rekenen op de basisschool zijn, echter is het wel uitermate belangrijk dat uw kind uiteindelijk het rekenen met breuken onder de knie krijgt.

Natuurlijk geldt ook hierbij weer dat het regelmatig oefenen in de praktijk ervoor kan zorgen dat uw kind leert om met breuken te rekenen. In de loop der jaren zijn er heel wat leuke ezelsbruggetjes bedacht waardoor het rekenen met breuken op de basisschool een stuk makkelijker is geworden. Daarnaast kiezen de meeste uitgevers van rekenboeken op de basisschool ervoor om de opdrachten dichtbij het kind zelf te houden.

Rekenen met breuken

Op de basisschool kunt u dan ook bijvoorbeeld opgaven verwachten als ‘Je wilt een taart met 8 andere kinderen delen, welk deel krijgt een elk van jullie?’ en ‘Op dit moment heb je €1, je besluit om voor €0,25 een lolly te kopen in de kantine, welk deel van het geld heb je dan uitgegeven?’. Zoals u kunt zien ligt de moeilijkheidsgraad op de basisschool nog niet erg hoog als het gaat om het berekenen van breuken, echter is het erg belangrijk om alvast een goede basis te hebben als het gaat om het rekenen met breuken. Op het moment dat uw kind naar de middelbare school gaat, dan zal deze namelijk al direct te maken krijgen met het rekenen met breuken en ook later in het leven is het bijzonder belangrijk om het rekenen met breuken goed onder de knie te krijgen.

Op het internet zijn veel verschillende leuke en leerzame spelletjes te vinden als het gaat om het rekenen met breuken, het oefenen hiermee hoeft voor uw kind dus ook helemaal niet saai te zijn. Daarnaast kunt u op het internet ook veel verschillende werkbladen vinden waarmee u samen met uw kind kunt oefenen. Verder kunt u natuurlijk ook de theorie over het rekenen met breuken en verschillende opdrachten in aanvullende leerboeken vinden. Op het moment dat uw kind moeite heeft met het rekenen met breuken, hebt u dus verschillende mogelijkheden om dit samen met uw kind te oefenen waardoor uw kind beter kan worden in het rekenen.